Setari Cookie-uri

10 Trucuri pentru scaderea nivelului de colesterol

Ce faci daca esti o persoana gurmanda, dar ai un nivel ridicat al colesterolului? Specialistii in nutritie prezinta zece trucuri care pot fi aplicate in bucatarie, la magazin si la restaurant.

La magazin

La magazin

Produsele lactate sunt foarte bogate in grasimi rele. Pentru un aport regulat de calciu, se recomanda laptele si produsele lactate degresate si semidegresate. In ceea ce priveste iaurturile, cele grecesti sunt foarte grase, fiind recomandate iaurturile cu 0% grasimi. Ideal ar fi ca grasimile saturate sa nu depaseasca 2%, scrie MEDIAFAX.

Produsele alimentare aflate la reduceri nu sunt intodeauna mai putin bune pentru sanatate. Trebuie sa invatati sa cititi etichetele, la inceput va fi destul de dificil, dar cu timpul poate deveni o buna practica. La ce trebuie sa fiti atenti: procentul total de grasimi - maximum 2% materii grase; produsul nu trebuie sa contina ulei de palmier sau grasimi hidrogenate.

De asemenea, evitati sa cumparati mancare gatita, de obicei contine multe grasimi si sare in exces.

Evitati raionul de dulciuri - pain au chocolat, prajituri, ciocolate, creme tartinabile, biscuiti etc., in general sunt pline de grasimi, mai ales de grasimi ascunse.

Cele mai nocive sunt grasimile hidrogenate (de ex., ulei de palmier hidrogenat). Hidrogenarea este un procedeu industrial care are ca scop cresterea consistentei uleiurilor si a termenului de valabilitate. Compozitia grasimilor dintr-un ulei partial hidrogenat nu este aceeasi cu cea a unui ulei presat la rece.


Sursa foto: en.wikipedia.org/wiki/File:Pain_au_chocolat_Luc_Viatour.jpg

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.