Ce faci daca esti o persoana gurmanda, dar ai un nivel ridicat al colesterolului? Specialistii in nutritie prezinta zece trucuri care pot fi aplicate in bucatarie, la magazin si la restaurant.
La magazin
La magazin
Produsele lactate sunt foarte bogate in grasimi rele. Pentru un aport regulat de calciu, se recomanda laptele si produsele lactate degresate si semidegresate. In ceea ce priveste iaurturile, cele grecesti sunt foarte grase, fiind recomandate iaurturile cu 0% grasimi. Ideal ar fi ca grasimile saturate sa nu depaseasca 2%, scrie MEDIAFAX.Produsele alimentare aflate la reduceri nu sunt intodeauna mai putin bune pentru sanatate. Trebuie sa invatati sa cititi etichetele, la inceput va fi destul de dificil, dar cu timpul poate deveni o buna practica. La ce trebuie sa fiti atenti: procentul total de grasimi - maximum 2% materii grase; produsul nu trebuie sa contina ulei de palmier sau grasimi hidrogenate.
De asemenea, evitati sa cumparati mancare gatita, de obicei contine multe grasimi si sare in exces.
Evitati raionul de dulciuri - pain au chocolat, prajituri, ciocolate, creme tartinabile, biscuiti etc., in general sunt pline de grasimi, mai ales de grasimi ascunse.
Cele mai nocive sunt grasimile hidrogenate (de ex., ulei de palmier hidrogenat). Hidrogenarea este un procedeu industrial care are ca scop cresterea consistentei uleiurilor si a termenului de valabilitate. Compozitia grasimilor dintr-un ulei partial hidrogenat nu este aceeasi cu cea a unui ulei presat la rece.
Sursa foto: en.wikipedia.org/wiki/File:Pain_au_chocolat_Luc_Viatour.jpg
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Trucuri de profesionist chiar la tine acasă: Cum să ai un păr radiant și să eviți deteriorarea acestuia
- Cum poți da părului tău o incredibilă nuanță de gloss roz?
- Nestlé sondează obiceiurile românilor la masă Cine decide ce mâncăm azi și de câte ori? La ce folosește NutriPorția în acest caz