Terapia Su-Jok : Microacupunctura pentru sanatatea trupului si linistirea sufletului

Medicina alternativa reprezinta orice forma de practica ce nu se incadreaza in grila medicinei moderne conventionale. Aceasta acopera o gama larga de filosofii, abordari si terapii de vindecare. Majoritatea acestor tratamente si practici de vindecare/restabilire a starii de sanatate nu se predau in scolile medicale. Ca exemple de astfel de domenii putem enumera: acupunctura, dar si naturopatia sau homeopatia.

Comunicat de presa

Practica acupuncturii se bazeaza in mare parte pe concepția Daionista conform careia noi oamenii traim intr-un univers in care totul este interconectat, de unde rezulta faptul ca ceea ce se intampla intr-o parte a corpului afecteaza inevitabil si alte parți ale organismului. Mintea si corpul sunt vazute ca un intreg care impreuna cu organele dau nastere unui sistem ce conlucreaza in vederea sustinerii sanatatii organismului.
In ultima perioada specialistii vorbesc despre o noua tehnica denumita microacupunctura, o procedura mult mai flexibila comparativ cu cea a acupuncturii.

Acupunctura sau macroacupunctura este o tehnica clasica de vindecare, fiind o terapie ce se aplica meridianelor intregului corp, membre, trunchi, torace, scalp, etc. Microacupunctura desi este bazata in totalitate pe teoria clasica a acupuncturii, foloseste ca puncte de interventie zone mai mici ca suprafata, considerate ca fiind corespondente ale zonelor si punctelor din macroacupunctura.
microacupunctura

Retail jobs

Terapia Su-Jok prin microacupunctura

Su-Jok este o sistematizare moderna a acupuncturii traditionale, acesta terapie fiind dezvoltata initial de prof. Park Jae Woo din Coreea. Cele doua cuvinte insemna mana „su” si picior „jok”. Tehnica prezinta o eficacitate si simplitate mare cu rezultate vizibile intr-un timp foarte scurt (uneori in cateva minute).
La inceput, metoda reprezenta o activare terapeutica a corespondentei mainilor si a picioarelor cu restul copului. Mai tarziu, prof. Park a reusit sa creeze un sistem bine echilibrat al stiintei metafizice, terapia realizandu-se prin intermediul punctelor reflexe de pe palme, talpi, mana, picior, ureche, fata si scalp (parți ale corpului unde se proiecteaza toate organele umane).

Terapia Su-Jok se poate aplica in boli ale sistemului nervos, boli ale sistemului neurovegetativ, boli vasculare ale axei cerebro-spinale, tulburari cardiovasculare, boli ale sistemului respirator, boli ale sistemuli digestiv, boli ale sistemului urogenital, boli ale cavitatii bucale, ORL, dereglari ale sistemului endocrin, boli de piele, crestere a functiei imune, tulburari de natura sexuala, alcoolism cronic, adictie si toxicomanie.

Microacupunctura urmareste restabilirea performantei fiintei umane prin actiunea exercitata la nivelul proiectiilor punctelor din palme, talpile picioarelor si pavilioanele urechilor. Aceste parti anatomice detin o activitate profunda corespunzatoare tuturor organelor, stimularea lor avand o pronuntata actiune curativa si profilactica, deoarece prin constructie, aceste parti contin in sine vointa de vindecare.”, a declarat Eusebiu TIHAN, specialist in practici traditionale in cadrul Centrului Medical Focus.

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri