Setari Cookie-uri

10 lucruri fascinante despre Pepepnele Galben

Pepenele galben este savuros. Parfumul si gustul sau sunt unice, iar consumat rece, este o adevarata delicatesa. Mai mult decat atat insa, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sanatate.

8. Pepenele galben s-a dovedit a fi foarte bun pentru functionarea optima a glandei tiroide si de aceea ne este recomandat chiar consumul zilnic al acestui aliment. Astfel, tinerii cu varsta cuprinsa intre 16-34 de ani ar trebui sa consume 600 de grame de pepene galben pe zi, adultii cu varsta cuprinsa intre 35-49 de ani 750 de grame pe zi, iar persoanele mai in varsta 50-65 de ani – 400 de grame pe zi.

9. Pepenele galben este folosit cu succes si in cosmetica. Masajul cu suc de pepene galben tonifiaza si confera elasticitate pielii, calmeaza iritatiile si previne arsurile solare, de asemenea pepenele galben ajuta la regenerarea tesuturilor. Aplicati feliute reci de pepene galben pentru a calma zone iritate sau pentru o masca care tonifica tenul.

10.Cum putem consuma pepenele galben?

Pepenele galben poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit ca ingredient de baza in salate de fructe, poate fi transformat in nectar (cu ajutorul unui blender) impreuna cu 2-3 lingurite de miere pentru a-i adauga savoare.
In anumite bucatrii, cum este cea italiana, pepenele galben se consuma ca o adevarata delicatesa, cu prosciutto.

Citește și:

Un articol de Iulia S.

Foto: sxc.hu

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.