Setari Cookie-uri

Remedii naturiste impotriva balonarii

Balonarea se caracterizeaza prin prezenta aerului in intestine, ceea ce favorizeaza intensificarea miscarilor tubului digestiv (crampe), aparitia borborismelor (sunete provocate de miscarile bulelor de aer in intestine), senzatia de presiune in abdomen, tulburari de tranzit si distensie abdominala.

Un obicei care duce la meteorism consta in comunicarea la masa. Vorbind in timp ce mananci facilitezi aerofagia (inghitirea aerului), ceea ce duce la balonare. Mananca incet si mesteca bine alimentele, vei avea apoi o digestie usoara.

Bauturile acidulate sunt si ele incluse pe “lista neagra” a alimentelor care provoaca balonare. Cel mai bun lichid este apa plata.

balonare tratamente naturiste

Trebuie sa fii atenta si la temperatura alimentelor cand le consumi. Evita sa asociezi alimentele reci cu cele fierbinti.

Stresul este un dusman al organismului si printre alte manifestari ale sale, intensifica miscarile abdominale si predispune la balonare, crampe, chiar senzatie de greata si diaree. Asadar, exercitiile si tehnicile antistres iti pot fi de mare ajutor in combaterea balonarii: exercitii yoga, aromaterapie, exercitii de control al respiratiei etc.

Citește și:

Remedii naturiste contra balonarii

Ceai combinat din menta si papadie

Inainte de fiecare masa si dimineata pe stomacul gol bea cate o cana de ceai obtinut din menta si papadie.

Este recomandat sa folosesti o lingurita rasa de planta uscata din fiecare ceai. Torni peste plante apa fierbinte (dar nu clocotita) si lasi la infuzat 9-10 minute. Nu adaugi zahar sau miere.

balonare tratamente naturiste

Salata de patrunjel

In fiecare zi, de preferat la masa de pranz, poti consuma o salata preparata din:

  • O legatura de patrunjel;
  • Un ardei gras;
  • 2 morcovi.

Razi morcovii, toci potrivit ardeiul si patrunjelul si poti adauga sare si piper. Nu este recomandat otetul sau uleiul, nici chiar cel extravirgin. Salata se consuma fara paine.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.