Setari Cookie-uri

Remedii naturiste impotriva balonarii

Balonarea se caracterizeaza prin prezenta aerului in intestine, ceea ce favorizeaza intensificarea miscarilor tubului digestiv (crampe), aparitia borborismelor (sunete provocate de miscarile bulelor de aer in intestine), senzatia de presiune in abdomen, tulburari de tranzit si distensie abdominala.

Salata de marar cu seminte de in

Mararul contine fier, antioxidanti, vitamina D, sodiu, potasiu, magneziu si multe fibre vegetale. Salata cu marar prezinta mai multe beneficii pentru sanatate: combate anemia, balonarea, constipatia, tulburarile psihice, avand efect si in reglarea metabolismului glucozei si al calciului in organism.

balonare tratamente naturiste - salata de marar

Salata cu marar si seminte de in se prepara astfel:

  • O legatura de marar proaspat;
  • Doua linguri rase de seminte de in;
  • 3 linguri de iaurt;
  • O lingura de branza proaspata de vaci, nesarata.

Se toaca marunt mararul si se adauga celelalte ingrediente. Salata se consuma o data pe zi la masa de pranz sau la una din cele doua gustari ale zilei. Este recomandata pe stomacul gol. Poti alterna salata de patrunjel cu cea de marar: intr-o zi o salata, in urmatoarea zi cealalata salata.

balonare tratamente naturiste - cimbru

Consuma cimbru

Cimbrul este un excelent condiment, fiind apreciat atat pentru aroma sa deosebita, cat si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii.

Citește și:

Consuma doua lingurite rase de cimbru pe zi, in preparatele culinare: poti condimenta gratarul, salata, ciorbele sau supele si asa mai departe.

Iti recomandam sa descoperi mai multe informatii in articolul:
Beneficiile tamaduitoare ale combrului

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.