Setari Cookie-uri

7 Alimente care scad colesterolul

In ultima vreme, avand in vedere numarul mare de bolnavi de inima, se pune foarte serios problema reducerii colesterolului. Corpul nostru are nevoie de cantitati moderate de colesterol pentru a produce vitamina D, pentru membranele celulare si secretia de hormoni.

3 Ovaz

Fulgii de ovaz sau taratele de ovaz scad LDL colesterolul datorita cantitatii ridicate de fibre solubile care absorb din tractul digestiv excesul de grasimi( scad absorbtia colesterolului) , de acizi biliari, precum si reziduurile toxice, ajutand la eliminarea lor.

Cantitatea medie de fibre necesara zilnic este de 20 g. Fulgii de ovaz aduc in dieta zilnica 3 g de fibre la 100 g fulgi de ovaz. Fulgii de orz pot fi folositi ca alternativa, in locul fulgilor de ovaz, cu acelesi efecte de scadere a colesterolului.

4 Broccoli

Broccoli este bogat in fibre solubile. Fibrele au un rol important in mentinerea greutatii, ofera senzatia de satietate si ajuta la reducerea colesterolului din sange.

Conform World’s Healthiest Foods, fibrele solubile din broccoli, consummate regulat, pot reduce colesterolul total pana la 30% si colesterolul LDL pana la 40%.

Citește și:

Broccoli contine, de asemenea si vitamina C cu rol antioxidant. Vitamina C reduce colesterolul LDL, deoarece il impiedica sa se mai formeze.

Vitamina C de asemenea previne formarea radicalilor liberi. Acest lucru poate ajuta la cresterea colesterolului HDL. Aproximativ acelasi efect ca si vitamina C il are si beta carotenul din broccoli. Beta carotenul si vitamina C ajuta la dilatarea vaselor de sange. Acest lucru previne blocajul arterelor.

Citeste continuarea articolului 7 alimente inedite care scad colesterolul pe Garbo.ro

va recomandam si:

10 tratamente naturiste care scad colesterolul

Sa slabim si sa reducem nivelul colesterolului!

Colesterol marit? Exercitii fizice si metode pentru scaderea colesterolului

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de Ioana Paunescu

Citește și:

sursa foto:sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.