Setari Cookie-uri

Rosiile: un miracol antioxidant

Licopina din rosii are un efect antioxidant mai puternic decat celebra vitamina C, protejand extrem de eficient organismul de cancer, de bolile cardiovasculare, de procesele degenerative, de tulburarile de metabolism, de diferite intoxicatii.

Comunicat de presa

Faptul ca celebrul fruct – da, tomatele (rosia) sunt un fruct, cu o vechime de peste 3.000 de ani si origini in Anzii Cordilieri - are efecte benefice pentru sanatate, nu mai este de mult un secret. Nu mai putin de 90% din continutul rosiei este apa biologica, usor asimilabila de catre organismul uman, apa care alcatuieste suportul ideal pentru administrarea acestui cocktail de vitamine, minerale, enzime si alte substante active continute de tomate.

Un studiu 1 recent publicat in Jurnalul medical «Neurology» arata ca subiectii care au avut cele mai inalte niveluri de licopina - un antioxidant gasit in tomate - au avut accidente vasculare cerebrale mai putine decat aceia care au inregistrat cel mai scazut nivel de licopina din sangele lor. In general, riscul de accident vascular cerebral a fost redus cu 55%.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.