Setari Cookie-uri

Rosiile: un miracol antioxidant

Licopina din rosii are un efect antioxidant mai puternic decat celebra vitamina C, protejand extrem de eficient organismul de cancer, de bolile cardiovasculare, de procesele degenerative, de tulburarile de metabolism, de diferite intoxicatii.

Rosia este folosita traditional in gastronomia romaneasca. Salata de rosii cu ceapa si branza sau cu telemea este una dintre cele mai cunoscute si indragite retete. Nutritionistii ne recomanda consumul a 5 portii de legume si fructe proaspete pe zi, in cadrul unor mese regulate si in cantitati moderate. Rosia, poate oricand „juca la 2 mese”, ca fruct si ca leguma. De aceea, atunci cand pregatim masa in familie este important sa ne bucuram de tot ceea ce ne ofera natura”, a declarat Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii „Si eu traiesc sanatos! - SETS”.

Recent, nutritionistii americani2 au declarat ca un consum de cel putin 2 cani si jumatate de fructe si legume pe zi poate fi asociat cu un risc mai redus de atac de inima si accident vascular cerebral pentru consumatori.

Citește și:


1 Serum lycopene decreases the risk of stroke in men: A population-based follow-up study, Neurology Medical Journal, 9 octombrie, 2012 (www.neurology.org)
2 Tomato Helps Cut the Risk of a Stroke, Study Shows, The Wall Street Journal, Page D1, US Edition, 9 octombrie 2012

Foto homepage: Sxc.hu

Foto interior: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.