Setari Cookie-uri

Metode naturale pentru imbunatatirea memoriei

Memoria poate fi imbunatatita prin mijloace de zi cu zi, in mod natural, fara eforturi sau mari cheltuieli, prin adoptarea unui mod de viata protector pentru sanatatea creierului.

Anumite metode sunt foarte simple dar efectul lor este deosebit de important pentru imbunatatirea memoriei. Pe masura ce inaintam in varsta, memoria se poate deteriora, de aceea este bine sa adoptam un stil de viata care sa ajute la imbunatatirea memoriei in mod natural.

Metode naturale pentru imbunatatirea memoriei

1 Jocuri pentru creier

Jocurile de inteligenta sunt destinate functiilor intelectuale, antreneaza memoria si atentia si sunt foarte utile a se practica zilnic, aproximativ 15 minute, ca o “gimnastica” pentru creier:

  • Sudoku
  • Rebus
  • Sah
  • Jocuri si exercitii de inteligenta de pe internet

2 Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este folosit din vechime in medicina traditionala chinezeasca si preluat apoi in America de Nord pentru proprietatile sale terapeutice.

Extractul din frunzele de Ginkgo biloba imbunatateste circulatia cerebrala prin intarirea peretilor arteriali.

Citește și:

Ginkgo biloba este folosit pentru stimularea si imbunatatirea memoriei, pentru imbunatatirea circulatiei generale, dar si pentru glaucom sau boala Alzheimer.

Ginkgo biloba nu se poate folosi in cazul persoanelor cu epilepsie, datorita efectului sau stimulator cerebral, care poate determina aparitia crizelor de epilepsie.

3 Antioxidantii

Antioxidantii din fructe si legume protejeaza celulele creierului de efectul distructiv al radicalilor liberi, care devine tot mai pregnant pe masura inaintarii in varsta, cand scade capacitatea naturala a organismului de a neutraliza acesti compusi.

sursa foto:sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.