Castravetii sunt legume de vara foarte sanatoase si gustoase cu beneficii uimitoare asupra sanatatii

Proprietatile castravetelui

1 Apa

Castravetele are un continut foarte mare de apa, in proportie de aproximativ 96% . consumul de castraveti hidrateaza si revitalizeaza organismul.

2.Calorii

Castravetele are extreme de putine calorii si ca orice produs vegetal este total lipsit de colesterol, fiind ideal in dietele de slabit.

3 Minerale

Castravetele este un rezervor de minerale, care se concentreaza in primul rand in coaja si in al doilea rand in seminte.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Decojirea castravetelui este ‘contraindicata’ deoarece odata cu coaja se pierd minerale si vitamine pretioase.

Dintre cele mai importante minerale continute de castravete amintim:

  • Potasiu
  • Fier
  • Siliciu
  • Magneziu
  • Fosfor

4 Vitamine

Castravetele este o sursa bogata de vitamine, care se concentreaza mai ales in coaja:

  • Vitamina C
  • Vitamina A
  • Vitamine din complexul B

5 Enzime

Castravetele contine enzime specifice care ajuta in procesul de digestie si metabolism.

6 Castravetii murati

Castraveti murati isi pierd vitaminele dar nu si mineralele. Ei ajuta in procesul de digestie, fiind indicati in asociere cu mesele copioase.

sursa foto:sxc.hu

100 de retete culinare pentru DIABETICI
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: