Castravetele este o legume milenara, cultivata mai intai in Asia de unde s-a raspandit pe toate continentele.
Castravetii sunt legume de vara foarte sanatoase si gustoase cu beneficii uimitoare asupra sanatatii
Proprietatile castravetelui
1 Apa
Castravetele are un continut foarte mare de apa, in proportie de aproximativ 96% . consumul de castraveti hidrateaza si revitalizeaza organismul.
2.Calorii
Castravetele are extreme de putine calorii si ca orice produs vegetal este total lipsit de colesterol, fiind ideal in dietele de slabit.
3 Minerale
Castravetele este un rezervor de minerale, care se concentreaza in primul rand in coaja si in al doilea rand in seminte.
Decojirea castravetelui este ‘contraindicata’ deoarece odata cu coaja se pierd minerale si vitamine pretioase.
Dintre cele mai importante minerale continute de castravete amintim:
- Potasiu
- Fier
- Siliciu
- Magneziu
- Fosfor
4 Vitamine
Castravetele este o sursa bogata de vitamine, care se concentreaza mai ales in coaja:
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Ce măsură drastică au luat Iuliana și Costin Ghinea, fondatorii Prestige Orchestra?
- Câte calorii are salata orientală și cât este de sănătos să o consumăm?
- Dorel Vișan, secretul pentru a rămâne în formă la 86 de ani: Îl mănânc pe burta goală, înainte de micul dejun...
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamine din complexul B
5 Enzime
Castravetele contine enzime specifice care ajuta in procesul de digestie si metabolism.
6 Castravetii murati
Castraveti murati isi pierd vitaminele dar nu si mineralele. Ei ajuta in procesul de digestie, fiind indicati in asociere cu mesele copioase.
sursa foto:sxc.hu