Castravetele este o legume milenara, cultivata mai intai in Asia de unde s-a raspandit pe toate continentele.
Castravetele- in ajutorul sanatatii
Castravetele este indicat a se consuma in anumite afectiuni, datorita multiplelor sale proprietati.
1. Diuretic
Castravetele este un aliment foarte diuretic prin continutul sau ridicat de apa si saruri minerale.
O cura de castraveti de minim 500-700 g pe zi este adjuvanta in infectiile urinare, previne formarea calculilor renali, elimina retentia de lichide din organism prin stimularea functiei renale. Castravetele are un puternic rol detoxifiant.
2 Digestiv
Enzimele si fibrele continute de coaja castravetelui ajuta la buna functionare a digestiei si ajuta la procesele metabolice hepatice.
Mancarurile copioase, bogate in proteine si grasimi se pot asocia cu salte de castraveti pentru a preintampina tulburarile digestive.
Descopera si celelalte beneficii ale castravetilor in articolul sursa Castravetii: beneficii tamaduitoare in diabet, aritmii, obezitate, tulburari cardiace by Garbo.ro
Iti recomandam si:
Castravetele - 5 beneficii pentru sanatate si frumusete
Sfaturi a la dr. Menci. Top 5 salate de vara racoritoare si sanatoase!
Detoxifiere rapida de vara: 10 retete simple de sucuri si smoothie-uri detoxifiante
5+5 fructe si legume cu calorii negative
Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.
sursa foto:sxc.hu
Un articol de Ioana Paunescu