Este bine ca usturoiul sa fie consumat crud, multe din principiile sale terapeutice disparand prin fierbere. Pentru preventia unei game largi de afectiuni este recomandat consumul zilnic al unui catel de usturoi.
Printre cele mai importante beneficii ale usturoiului amintim:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Tinctura de usturoi se poate prepara si in casa; aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Intr-o sticla inchisa la culoare se toarna: o treime- tuica, capatanile de usturoi pisate, apa fiarta si racita pana se umple sticla. Amestecul se lasa la macerat 48 ore, la intuneric.
Tinctura se consuma: 10 picaturi de 2-3 ori/zi, cu 30 minute inainte de masa pentru afectiunile respiratorii, pulmonare, “subtierea” sangelui, preventia aterosclerozei (depunerilor de grasimi pe vase), a infarctului miocardic si scaderea colesterolului.
sursa foto:sxc.hu
Spune-ti parerea!