Atentie, medicamentele nu se iau la intamplare!

Atentie, medicamentele nu se iau la intamplare!

Un studiu realizat in luna martie a anului 2012 de firma de cercetare de piata Unlock Market Research impreuna cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente a aratat ca 87% dintre adulti folosesc automedicatia.

Comunicat de presa

Dintre acestia, cei mai multi adulti aleg sa se trateze fara a cere sfatul specialistului de raceala – 41% si durere de cap – 31% si de cele mai multe ori se bazeaza pe experiente anterioare sau pe informatiile gasite pe internet.

automedicatie

Desi adultii sunt constienti de faptul ca automedicatia prezinta foarte multe riscuri multi dintre acestia, 6 din 10 parinti, o aplica si in cazul copiilor lor, transformandu-i astfel in viitori adulti care vor evita sa apeleze la un specialist atunci cand starea de sanatate le-o impune.

,,Inca de mici, copiii trec printr-un proces de identificare, incep sa imite personalitatea parintilor, ticurile, activitatile lor si isi insusesc in detaliu modelele de comportament ale acestora. Practic, copilul va retine si va face ceea ce vede la parinti si mai putin ceea ce parintii incearca sa-i transmita verbal” a declarat dr. Evelina Moraru, Medic Pediatru Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi

Tocmai de aceea parintii trebuie sa acorde foarte mare importanta felului in care se comporta in preajma celui mic si cum il ajuta pe acesta sa faca fata unei stari de sanatate precare.

• Medicamentele nu sunt o solutie pentru orice

,,O tuse usoara, fara expectoratie sau o durere de cap nu presupune administrarea imediata a unui medicament asa cum nici administrarea de vitamine pentru cresterea sistemului imunitar nu inseamna ca cel mic nu va mai raci. Medicamentele nu sunt bomboane, iar administrarea dupa ureche a acestora le va crea copiilor falsa impresie ca orice senzatie de disconfort poate fi ameliorata cu o tableta. In timp, cei mici isi vor insusi acest tip de comportament. Mai mult, copiii care au acces la dulapul de medicamente si care pot retine numele si pentru ce sunt folosite medicamentele si le pot administra singuri creandu-si astfel alte probleme de sanatate”, a adaugat dr. Evelina Moraru.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2012
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri