Setari Cookie-uri

Atentie, medicamentele nu se iau la intamplare!

Un studiu realizat in luna martie a anului 2012 de firma de cercetare de piata Unlock Market Research impreuna cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente a aratat ca 87% dintre adulti folosesc automedicatia.

• Solutiile alternative, benefice si pentru adulti si pentru copii

,,Daca un copil isi va vedea parintele ca ia imediat un medicament atunci cand se plange de o durere de cap sau de stomac, el va stoca acest model comportamental si cand va fi mai mare il va adopta, poate chiar il va transmite mai departe propriei familiei. Incercati sa le aratati celor mici ca pana la dulapul de medicamente sunt si alte optiuni. O solutie pentru durerea de cap ar putea fi o plimbare in aer liber, pentru durerea in gat un ceai cu lamaie si miere, iar cresterea imunitatii este rezultatul alimentatiei corecte si echilibrate nu al utilizarii vitaminelor. Invatati-i pe cei mici sa aiba grija de ei intr-un mod simplu, natural si aplicati si dumnavoastra acelasi principiu”, a mentionat dr. Moraru.

Comportamentul parintilor este un model pentru micutii lor si atitudinea fata de imbolnavirile curente trebuie sa fie ca o lectie de viata. Automedicatia ascunde multe riscuri si tocmai de aceea in educatia copiilor trebuie implementata ideea ca tratamentul potrivit este cel confirmat de un medic ca fiind eficient si sigur.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.