Setari Cookie-uri

6 Legi de baza pentru detoxifierea organismului!

Cea mai buna metoda pentru detoxifierea colonului este sa mentineti o dieta sanatoasa, astfel incat colonul sa-si poata relua singur functia de "curatire" printr-un tranzit normal.

Ajutati-va colonul sa scape de constipatie, printr-un consum adecvat de fructe si legume crude si el, o sa va "ajute" sa va detoxifiati intregul organism!

Detoxifierea organismului

Alimentatia moderna este de cele mai multe ori lipsita de proprietati nutritive, datorita procesarii termice sau a diversilor aditivi (E-uri). In aceste conditii, in organism se acumuleaza cu trecerea timpului foarte multe reziduuri, pe care omul nu mai ajunge sa le elimine.

Detoxifierea colonului este echivalenta cu o detoxifiere a intregului organism, intrucat, cea mai mare parte a toxinelor se acumuleaza la acest nivel.

Medicina naturista, dar si cea conventionala propun numeroase metode de detoxifiere a organismului, dar sa nu uitam de metoda cea mai simpla si poate cea mai eficienta, pentru aceasta “curatire” : alimentatia naturala.

Citește și:

Fibrele

Fibrele sunt ca un burete ce absorb toxinele si reziduurile din colon, mai ales daca se asociaza cu un consum optim de apa.

Un adult are nevoie de 30g fibre pe zi, pentru a nu suferi de constipatie, dar majoritatea oamenilor abia consuma 10 grame pe zi.

Asigurati-i colonului o “cura” de fibre, de cateva saptamani,timp in care sa consumati foarte multe fructe si legume crude (salate), astfel incat sa se elimine treptat toxinele acumulate de-alungul anilor in colon. Aceasta “dieta” bazata pe vegetale crude, e bine sa fie asociata si cu o buna hidratare (2l pe zi).

Incercati, pe parcursul acestei “cure” (de cel putin o luna) , sa alcatuiti o dieta zilnica formata 50% (minim) din fructe si legume crude, nepreparate termic si restul din alimentatia obisnuita.

In acest mod, veti creste aportul de fibre, treptat colonul se va curata de toxinele acumulate, tranzitul intestinal va fi “reactivat” si veti scapa de constipatie, fara medicamente.

Citește și:

Puteti face oricand din alimente, medicamente, consumandu-le asa cum ni le ofera natura.

sursa foto: shutterstock; sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.