Beneficiile orezului brun

Orezul integral contine complexul vitaminic B (mai ales B6), vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc,triptofan, fibre si acizi grasi esentiali nesaturati.

Stimuleaza metabolismul

O singura ceasca de orez brun asigura aproape intregul necesar zilnic de mangan, care contribuie la productia de energie din proteine si carbohidrati si la sinteza acizilor grasi importanti pentru sistemul nervos. Manganul intra in compozitia unei enzime antioxidante care ofera protectie impotriva radicalilor liberi.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Combate obezitatea

Cerealele integrale printre care si orezul brun contribuie la pastrarea unei greutati corporale optime datorita continutului de fibre care ajuta la o buna digestie, elimina grasimile in exces si mentine senzatia de satietate.

Preventia cancerului de colon

Studiile dovedesc ca fibrele alimentare si seleniul din compozitia orezului brun reduc riscul de cancer de colon.


Sanatate cardiovasculara

Prin continutul ridicat de fibre, orezul brun impiedica absorbtia colesterolului in tractul digestiv, avand un efect de reglare a colesterolului si crestere a colesterolului bun. Orizanolul este substanta cu proprietati hipocolesterolemiante care se regaseste in orezul brun, avand capacitatea de a reduce absorbtia grasimilor in organism.

Orezul brun e sanatos pentru inima si prin faptul ca in continutul sau regasim magneziu si vitaminele din complexul B care ajuta in cazul bolilor cardiovasculare. Magneziul contribuie la scaderea tensiunii, la reducerea frecventei migrenelor si a infarctului.

Orezul este si printre putinele alimente care nu contin sare in mod natural, fapt pentru care trebuie inclus in regimul alimentar al hipertensivilor. Aceasta caracteristica, alaturi de continutul ridicat de potasiu ajuta la normalizarea activitatii cardiace.

sursa foto:sxc.hu

6 Semne premonitorii ale CANCERULUI DE SAN
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: