5 ceaiuri traditionale romanesti pentru sanatatea intima a femeii

ceaiuri pentru zona intima, spalaturi vaginale ceaiuriCeaiul de pelin

Ceaiul de pelin este folosit pentru sanatatea urogenitala a femeii, atat prin uz intern cat si prin uz exter. Greu de confundat datorita gustului sau amar puternic, ceaiul de pelin actioneaza prin efecte de stimulare a imunitatii, prin efectele sale antiinflamatorii, antibacteriene si calmante.

5 Ceaiuri de Craciun cu arome extraordinare

Ceaiul de pelin este utilizat si pentru alte beneficii aduse sanatatii, cum ar fi efectele extraordinare asupra functiei vezicii biliare. Si litiaza renala poate primi ca recomandare ceaiul de pelin, alaturi de ceai de cozi de cirese si de matase de porumb.

Pentru beneficiile intime, ceaiul de pelin este recomandat si pentru baile de sezut recomandate de medic. Atentie – spalaturile vaginale nu se fac de rutina, cu doar cand exista o vaginita.


Ceaiul de musetel

Ceaiul de musetel prezinta puternice efecte calmante, efecte antiinflamatorii, aniseptice si regeneratoare. Ceaiul de musetel se foloseste ca uz extern pentru vindecarea plagilor si infectiilor, iar in patologiile intime ceaiul de musetel se foloseste in baile de sezut.

Foto:Shutterstock.com

5 semne si simptome ca poti suferi de candidoza
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: