Setari Cookie-uri

Sanatatea intima: 5 Ceaiuri traditionale romanesti pentru zona genitala

Leacurile naturiste au rol adjuvant si preventiv in sanatatea intima feminina. O serie de ceaiuri si-au castigat prestigiul in lumea medicinii naturiste pentru efectul lor antiinflamator, calmant si reglator.

Ceaiul de coada soricelului

Calugarii afirmau ca daca femeile ar bea ceai de musetel, multe din bolile feminine n-ar mai exista. Ceaiul de coada soricelului este considerat de electie in bolile genitale.

Se recomanda a se bea 2 cani de ceai de coada soricelului pe zi pentru a preveni afectiunile intime. De asemenea daca femeia prezinta o vaginita, se pot face bai de sezut cu ceai de coada soricelului, dimineata si seara, pana la incetarea simptomelor.

ceaiuri pentru zona intima, spalaturi vaginale ceaiuri

Ceaiul de sunatoare

Ceaiul de sunataore calmeaza durerile vaginale, reduce senzatia de mancarime in zona intima, are efecte anibacteriene si devine un bun adjuvant in tratamentul vaginitelor. Ceaiul de sunatoare este recomandat in baile de sezut in primele zile de tratament al vaginitelor.

Ceai de rostopasca

Ceaiul de rostopasca prezinta puternice efecte antibacteriene, antifungice, reduce si previne infectiile bacteriene sau cu ciuperci, reduce inflamatia si senzatia de mancarime in zona genitala.

Citește și:

Foto:Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.