Comunicat de presa

Prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, specialist in homeopatie, sustine ca “aceasta imunostimulare profilactica pentru oricine este nejustificata. Si asta cu atat mai mult cu cat cei mai multi oameni au sistemul imun la un nivel functional bun, normal, asa cum au toate functiile fiziologice. Sistemul imunitar nu face exceptie, deci un om obisnuit, aparent sanatos nu are nevoie de imunostimulatoare.

De aceste imunostimulatoare au nevoie persoanele cu imunodeficiente, respectiv bolnavii cronici, cei cu bronsite cronice repetate care au nevoie de tratament antibiotic, reumaticii cronici care necesita tratamente aproape permanente cu antireumatice, care sunt imunodepresive, asmaticii care iau corticosteroizi si care sunt imunodepresivi, toti bolnavii de tumori canceroase, tumori maligne care fac tratamente cu citostatice, care sunt imunodepresive, diabeticii, leucemicii, cei cu scleroze multiple etc.”

Imunostimularea se face cu produse pe baza de plante medicinale

Cele mai multe tratamente imunostimulatoare se fac cu produse naturale, pe baza de plante medicinale. Unul din cele mai cunoscute tratamente imunostimulatoare este cel cu Echinaceea. Celelalte imunostimulatoare se intalnesc, de exemplu, in musetel, calendula, galbenele si patlagina.

Medicamentul homeopatic se gaseste sub forma de granule sau globule, solutii, capsule, comprimate care se sug sau siropuri. Potrivit prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, s-a ajuns ca sfera de intrebuintare a tratamentelor homeopatice sa egaleze pe cea a tratamentelor alopate.

In ceea ce priveste tratamentele imunostimulatoare, specialistul a subliniat faptul ca majoritatea acestor tratamente se face cu produse naturale, pe baza de plante medicinale. Insa tratamentele imunostimulatoare tintite se pot face si cu vaccinul antigripal. Astfel se poate vorbi de o imunostimulare nespecifica si de o imunostimulare specifica.

Foto@Shuttesrtock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: