Setari Cookie-uri

Stevia romaneasca: 10 beneficii aduse sanatatii

Stevia este o planta dulce, de origine din America de Sud, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului, precum si la controlul diabetului zaharat.

Stevia are proprietati antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive, fiind o planta cu reale beneficii asupra sanatatii noastre.

Stevia- 10 beneficii aduse sanatatii

Stevia este o planta bogata in vitamine (B, C si K), saruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine, fibre, antioxidanti.

1 Diabet

Stevia ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, stimuland totodata productia de insulina.

Acidul clorgenic din compozitia steviei reduce conversia glicogenului in glucoza si scade absorbtia glucozei din intestin.

Consumul de ceai de stevie inhiba pofta pentru alimentele cu zahar.

Pentru prevenirea si tratamentul formelor usoare de diabet, consumul de stevie este indicat mai ales in lunile de primavara.

In aceasta perioada este recomandat sa se consume de 5 ori pe saptamana, vreme de macar o luna, cel putin 100 g de frunze proaspete, neprelucrate termic.

Citește și:

2 Gingivita

Datorita proprietatilor antibacteriene, ceaiul de stevie este folositor in gingivite si abcese dentare.

Stevia poate opri dezvoltarea bacteriilor din gura responsabile de producerea acizilor care cauzeaza gingivita si cariile.

3 Tulburari digestive

Consumat dupa fiecare masa, ceaiul de stevie ajuta in caz de indigestie sau arsuri la stomac. Frunzele uscate de stevie (ceai de stevie) au actiune antidiareica.

sursa foto:shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.