Setari Cookie-uri

Nucile Maya: Super-alimentul mayasilor

Mayasii au inteles secretul acestui aliment miraculos, iar noi il redescoperim in secolul XXI. Nucile maya se pot lauda cu o compozitie interesanta. Ele contin proteine, fibre, minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, cupru, fier, seleniu), vitamine (A, B, C si E) si o serie de antioxidanti puternici.

Uscate, nucile maya pot fi pastrate timp de 5 ani fara a se strica sau fara a-si piarde marea parte a profilului nutritional. Un aliment minune, am putea spune, o mana cereasca pentru zonele cu perioade frecvente de seceta sau in zonele unde alimentele sunt o problema.. In plus, per pogon, copacii de nuci maya furnizeaza de 100 de ori mai multa hrana decat cerealele.

Dar daca aceasta nuca maya este intr-adevar miraculoasa, cum de nu a castigat in popularitate pana acum?, ne intrebam cu totii… Dintr-un motiv extrem de simplu: multi oameni care locuiesc in zonele in care nucile maya cresc in abundenta nu stiu despre beneficiile remarcabile ale acestor seminte.

Nucile Maya - Superalimentul mayasilor. Beneficii extraordinare asupra sanatatii

Nucile maya sunt benefice pentru oricine si mai ales pentru copiii mici si persoanele in varsta gratie aportului de nutrienti importanti. De asemenea, nucile maya sunt recomandate si femeilor insarcinate si persoanelor vegetariene. Triptofanul este ingredientul magic al nucilor maya, un agent de relaxare ce face parte din grupa aminoacizilor esentiali si este de mare folos in tratarea cu succes a insomniilor si a anxietatii. nuci maya

Citește și:

Totodata, triptofanul este folosit de creier, alaturi de vitamina B6, nicotinamida si magneziu in cresterea nivelului de serotonina. Prin urmare, consumul de nuci maya favorizeaza instalarea starii de bine si de relaxare, combatand in schimb depresia.

Nucile maya se pot lauda cu o compozitie interesanta. Ele contin proteine, fibre, minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, cupru, fier, seleniu), vitamine (A, B, C si E), esentiale in mentinerea in parametri normali a metabolismului si o serie de antioxidanti puternici. Nucile maya reprezinta si o sursa buna de vitamine din grupa B ce contribuie la consolidarea productiei de energie (B1, B2, B3, B6, B9-acid folic).

Foto: Wikipedia

Cititi articolul sursa Nucile Maya - Super-alimentul mayasilor si noul aliment miraculos al secolului XXI by Garbo

! Mai multe despre copacul Brosimum Alicastrum si nucile Maya pe mayanutinstitute.org sau pe pagina de facebook a institutului.

Citește și:

Va recomandam sa cititi si:

14 Indulcitori naturali care pot inlocui zaharul

Smochinele- fructele sacre ale romanilor

18 Tratamente naturiste care te scapa de gastrita

Elixirele sanatatii: 7 sucuri naturale cu proprietati tamaduitoare

Foto homepage: Wikipedia

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.