Germenii ca parte esentiala dintr-o dieta sanatoasa

Semintele puse la germinat se incarca de toate componentele nutritive esentiale pentru cresterea viguroasa a viitoarei plante si, cel mai important, aceste principii nutritive sunt in starea optima pentru a fi asimilate. In cadrul unei diete vegetariene, vegane sau al unui stil de viata sanatos, semintele germinate si vlastarii (plantutele care ajung pana la 14 cm) pot constitui o sursa extrem de valoroasa de proteine, vitamine, minerale si acizii grasi esentiali pentru buna functionare a organismului.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

germenii terapie si cura de detoxifiere

Foto@Shutterstock.com

Tipurile de seminte folosite pentru germinat sunt extrem de diverse. Fiecare soi are proprietatile sale nutritive unice, care contribuie la detoxifierea organismului si la mentinerea sau recastigarea unei stari optime de sanatate.

In topul semintelor pentru germinat care aduc cele mai multe beneficii pentru sanatate se afla in primul rand semintele de floarea-soarelui. Plantutele (sau vlastarii) de floarea-soarelui sunt cele mai bogate in proteine complexe, care sunt usor asimilate de catre organism, aducand majoritatea aminoacizilor de care acesta are nevoie pentru buna lui functionare. In plus, ele contin cantitati semnificative de vitamina D (o vitamina care rar se gaseste in componenta legumelor), calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu si cupru.

germenii terapie si cura de detoxifiere

Foto@Shutterstock.com

Plantutele de trifoi sunt bogate in calciu si magneziu, au efect tonic, anti-spasmodic si de purificare a sangelui. De asemenea, ele au un puternic efect anti-cancer datorita continutului ridicat de izoflavonoide (cel mai ridicat din cadrul tuturor semintelor folosite pentru germinat). Nu in ultimul rand, vlastarii de trifoi au beneficii legate de echilibrarea hormonala, putand fi folosite cu succes in contracararea efectelor menopauzei.

Plantutele de ridiche sunt recunoscute pentru efectul lor intens antiseptic si pentru capacitatea de a curata tractul intestinal de depunerile de mucus, dar si de paraziti. De asemenea, ele au un foarte bun efect diuretic, fiind recomandate (in cantitati mici) pentru a asigura buna functionare a rinichilor, a tractului si a vezicii urinare.

Cura de detoxifiere cu mere iti reseteaza metabolismul
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: