Setari Cookie-uri

Prazul: beneficii pentru sanatate pe care trebuie sa le cunosti

Originar din Asia centrala, prazul contine antioxidanti flavonoizi, minerale,vitamine, fibre, fiind o sursa sigura de sanatate si cu putine calorii!

Prazul este o sursa excelenta de antioxidanti si un remediu naturist pentru bolile cardiovasculare.

Beneficii pentru sanatate ale prazului

1 Scaderea colesterolului

Antioxidantii cu sulf si alicina din compozitia prazului scad nivelul colesterolului prin inhibarea HMG-CoA (asemanator medicamentelor de sinteza-statine)- o enzima hepatica necesara pentru sinteza colesterolului.

2 Efect antimicrobian

Substantele cu sulf (antioxidantii) din praz inhiba dezvoltarea bacteriilor, a virusurilor si a fungilor, efect asemanator cu cel al usturoiului si al cepei.

3 Imbunatatirea circulatiei

Alicina stimuleaza sinteza oxidului nitric o substanta endogena cu rol vasodilatator, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si optimizeaza fluxul sanguin la nivelul tesuturilor.

De asemenea, are un efect antiagregant, asemanator aspirinei, care ajuta la preventia formarii de trombi in artere si vene, care stau la baza aparitiei infarctului de miocard sau a trombozei venoase periferice.

Citește și:

4 Boli cardiovasculare

Prazul contine un antioxidant flavonoid denumit kampferol, cu rol protector asupra vaselor de sange. Continutul important de acid folic protejeaza inima prin scaderea nivelului de homocisteina.

Nivelul crescut de homocisteina in sange este un factor de risc independent pentru bolile cardiovasculare.

sursa foto:sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.