Setari Cookie-uri

Marul - doctorul naturii

Marul faciliteaza digestia si reinnoirea celulara, e diuretic si regleaza tranzitul intestinal.

In acest ultim caz, se recomanda si cataplasme externe cu mere zdrobite, amestecate cu rachiu natural de fructe, pana se obtine o pasta, care se intinde pe zona afectata, se infasoara si se lasa cateva ore.

Tratamentul duce la ameliorarea problemelor vasculare si imbunatatirea circulatiei si trebuie administrat 1-2 saptamani.

Coaja de mere

Coaja de mere contine cele mai multe vitamine si fibre si se recomanda consumul ei in afectiuni digestive si metabolice, pentru detoxifierea si remineralizarea organismului, in anemii (contine foarte multa vitamina C, care face posibila asimilarea fierului de catre intestine si acid folic necesar pentru sinteza globulelor rosii).

Din cojile uscate de mar se poate prepara un ceai calmant, care alunga febra si insomnia. Spre deosebire de multe alte ceaiuri calmante, el are un gust si o aroma deosebite.

Citește și:

Merele coapte

Merele coapte sunt un adjuvant pretios in tratamentul gutei, al afectiunilor reumatismale si digestive. Si raguseala se vindeca mai repede, daca mancam mere coapte.

Merele si fumatul

O cura cu mere este un tratament adjuvant in cazul fumatorilor, intrucat ajuta la eliminarea radicalilor liberi si a toxinelor provenite in urma fumatului si pe de alta parte, s-a demonstrate ca merele pot combate dependenta de nicotina.

[...]

Citeste articolul integral: Marul - Doctorul naturii

Sursa: Garbo.ro

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

Iti recomandam sa citesti si:

Cura de slabire cu mere - slabesti pana la 5 kg pe saptamana

sursa foto:sxc.hu

articol de ioana paunescu

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.