Originar din America Centrala (Mexic), avocado creste intr-un arbore, "Persea Americana", vesnic verde, inrudit cu magnoliile de la noi, dar mare iubitor de soare si de caldura.
De obicei, in comert se gasesc fructe crude de avocado, care trebuie lasate cateva zile sa se coaca.
Gradul de coacere se poate testa apasand putin coaja cu degetul: daca degetul lasa o urma usoara, atunci fructul este copt; daca nu, va mai fi lasat cateva zile pana va putea fi consumat.
Fructul crud poate fi ajutat sa se maturizeze mai repede punandu-l intr-o punga de hartie. Daca se pune in frigider un avocado crud, se stopeaza procesul de coacere.
Proprietatile fructului avocado
Fructul avocado contine o gama impresionanta de fitonutrienti cu rol antioxidant.
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Cea mai mare cantitate de antioxidanti se gaseste imediat sub coaja fructului, de aceea este bine ca avocado sa fie curatat cat mai “subtire” cu putinta.
Avocado contine acidul linolenic (omega-3), acidul linoleic (omega-6) si acidul oleic- lipide cu rol foarte benefic la nivelul sistemului cardiovascular si nervos.
Avocado este un fruct foarte bogat in lipide (70%), dar aceste lipide fiind polinesaturate si mononesaturate aduc un mare beneficiu organismului, prevenind obezitatea si ateroscleroza.
sursa foto:sxc.hu
Spune-ti parerea!