Setari Cookie-uri

Gulia si proprietatile ei sanatoase

Cu aroma ei delicata intre ridiche si varza, gulia este o leguma tonica si foarte dietetica.

Beneficii ale consumului de gulii

1 Dieta de slabire

Gulia are un continut caloric foarte mic, este bogata in nutrienti, fibre si apa, fiind ideala in regimurile de slabit. 100g de gulie cruda contin doar 25 de calorii.

Gulia este o sursa excelenta de vitamina C (o cana de gulie aduce un aport de 140% din doza zilnica recomandata de vitamina C) si potasiu.

2 Diabet zaharat

Printre proprietatile guliei se numara si cea de echilibrare a nivelului de glucoza din sange, gulia fiind o leguma benefica si pentru bolnavii de diabet.

3 Efect antitumoral

S-a constatat ca arsenicul din usturoi care se gaseste si in compozitia guliei, impiedica manifestarea unor gene responsabile de aparitia celulelor tumorale.

Cercetatorii au subliniat faptul ca alimentele bogate in arsenic, precum gulia, scad riscul de cancere ovariene, tiroidiene, de san si de prostata, cu pana la 20%.

Citește și:

De asemenea, gulia, ca si restul legumelor inrudite din familia cruciferelor, contine antioxidanti cu rol anticancerigen demonstrat in cazul cancerului de colon si prostata. Dintre acesti antioxidanti amintim izotiocianatii, sulforafan si indol-3-carbinol.

[...]

More: Gulia si proprietatile sale medicale by Garbo.ro

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu

articol de ioana paunescu

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.