Setari Cookie-uri

Laptisorul de Matca - ELIXIR al sanatatii si frumusetii

Laptisorul de matca este un elixir al stupului care trateaza numeroase afectiuni, de la bolile psihice pana la dezechilibrele hormonale.

Laptisorul de matca- hrana vie a stupului

Laptisorul de matca este secretat de anumite glande din faringele albinelor lucratoare. Aceasta secretie are o culoare alba-galbuie si este usor vascoasa, asemenea laptelui condensat.

Laptisorul de matca este folosit drept hrana in primele zile, pentru puietul de albine lucratoare si de catre albina-regina (matca) a stupului, care asigura perpetuarea intregii colonii.

laptisor de matca beneficii

Laptisorul de matca-valoare nutritiva

Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului.

Printre acestia se numara vitamina B5/acidul pantotenic (combate efectele stresului si revigoreaza organismul), vitamina B6/piridoxina (combate anemia), vitaminele A, C, D si E, minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, siliciu, sulf), enzime, acizi grasi esentiali, prohormoni, substante cu rol antibiotic si antiviral si 18 aminoacizi esentiali.

Citește și:

Laptisorul de matca- administrare

Se poate consuma sub forma de capsule gelatinoase, sub forma pura sau de fiole. Medicii recomanda o cura de sase saptamani, de preferat primavara si toamna. Pentru a avea efectele dorite, este bine ca laptisorul de matca sa fie administrat cu 30 de minute inainte de masa.

Laptisor de matca- virtuti terapeutice

1 Boala Alzheimer

Laptisorul de matca este o sursa naturala de acetilcolina, o substanta care permite transmiterea influxului nervos intre neuroni.

Foto@sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.