Laptisorul de Matca - ELIXIR al sanatatii si frumusetii

Laptisorul de Matca - ELIXIR al sanatatii si frumusetii
Kudika
18 Iunie 2013

Laptisorul de matca este un elixir al stupului care trateaza numeroase afectiuni, de la bolile psihice pana la dezechilibrele hormonale.

Laptisorul de matca- hrana vie a stupului

Laptisorul de matca este secretat de anumite glande din faringele albinelor lucratoare. Aceasta secretie are o culoare alba-galbuie si este usor vascoasa, asemenea laptelui condensat.

Laptisorul de matca este folosit drept hrana in primele zile, pentru puietul de albine lucratoare si de catre albina-regina (matca) a stupului, care asigura perpetuarea intregii colonii.

laptisor de matca beneficii

Laptisorul de matca-valoare nutritiva

Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului.

Printre acestia se numara vitamina B5/acidul pantotenic (combate efectele stresului si revigoreaza organismul), vitamina B6/piridoxina (combate anemia), vitaminele A, C, D si E, minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, siliciu, sulf), enzime, acizi grasi esentiali, prohormoni, substante cu rol antibiotic si antiviral si 18 aminoacizi esentiali.

Laptisorul de matca- administrare

Se poate consuma sub forma de capsule gelatinoase, sub forma pura sau de fiole. Medicii recomanda o cura de sase saptamani, de preferat primavara si toamna. Pentru a avea efectele dorite, este bine ca laptisorul de matca sa fie administrat cu 30 de minute inainte de masa.

Laptisor de matca- virtuti terapeutice

1 Boala Alzheimer

Laptisorul de matca este o sursa naturala de acetilcolina, o substanta care permite transmiterea influxului nervos intre neuroni.

Foto@sxc.hu

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri