Setari Cookie-uri

Alimentul care curata organismul

Desi incepe sa apara in sezonul primaverii, totusi poate fi cultivat si in anotimpul cald, fiind indicat de terapeuti pentru proprietatile sale antioxidante.

Comunicat de presa

100 de grame de spanac contin un sfert din necesarul de fier al corpului nostru. Fierul este o substanta necesara pentru celulele rosii, un factor decisiv in oxidarea si diminuarea unor enzime in timpul metabolismului celular.

Spanacul este extrem de sanatos, acest fapt datorandu-se componentelor sale nutritionale, anticancerigene si antioxidante. Toti bucatarii din lumea intreaga adora frunzele de spanac.

spanac

Foto Spanac_Shutterstock

Acesta contine fitonutrienti care revitalizeaza sanatatea, previn imbatranirea si foarte multe din bolile infectioase. Spanacul are calorii si grasimi putine, astfel 100 de grame de spanac contin doar 23 de calorii!

Spanacul are si un procentaj mare de fibre dietetice, fiind o sursa vegetala folosita pentru controlarea colesterolului si foarte utilizata in dietele de slabire.

Citește și:

Frunzele acestuia contin vitamine antioxidante: A si C. Spanacul mai contine si luteina, un puternic antioxidant, zeaxantin si beta caroten. Toate substantele acestea sprijina eliminarea unor radicali liberi care deriva din oxigen si previn anumite boli si procesul de imbatranire.

Zeaxantinul este un carotenoid dietetic esential si benefic pentru ochi, astfel: este absorbit in pata galbena a globului ocular. Acestuia ii furnizeaza antioxidanti si functii protectoare de filtrare a luminii si previne afectiunea maculara a ochiului.

Vitamina A continuta din frunzele spanacului este benefica pentru revigorarea mucoasei membranelor si a pielii, fiind totodata indicata pentru imbubatatirea vederii.

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.