Setari Cookie-uri

Alimentul care curata organismul

Desi incepe sa apara in sezonul primaverii, totusi poate fi cultivat si in anotimpul cald, fiind indicat de terapeuti pentru proprietatile sale antioxidante.

100 de grame de spanac contin si vitamina K intr-o cantitate necesara zilnic pentru organism. Vitamina A intareste oasele, stabilizand, totodata, pacientii bolnavi de Alzheimer, limitand distrugerile neuronale de la nivelul creierului.

Frunzele spanacului au in componenta lor si vitamine B, precum B6, B1, riboflavina, folati, niacina. Folatii sunt benefici pentru prevenirea problemelor legate de tubul neuronal al fatului.

100 de grame de spanac contin si jumatate din necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant care sprijina organismul sa combata infectiile.

Frunzele spanacului contin si minerale precum potasiul, magnanul, magneziul, zincul si cuprul, fiind, astfel, benefic pentru puls si tensiunea sanguina, celulele rosii, reglarea cresterii si a evolutiei intregului organism, digestie.

Spanacul mai este o sursa bogata si pentru acizi grasi omega 3.

Citește și:

Consumul regulat de spanac mai previne aparitia osteoporozei, a anemiei, protejand impotriva bolilor inimii si a cancerului de prostata.

Cu atatea beneficii, spanacul nu ar trebui sub nici o forma evitat.

Foto homepage: Spinach on basket_Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.