Setari Cookie-uri

Perele - Doctorii Toamnei - 10 Beneficii pentru sanatate si frumusete

Perele sunt considerate unele din “comorile toamnei”, fiind bogate in multe substante active de care organismul nostru are nevoie in aceasta perioada.

Beneficiile perelor: efecte antiinflamatoare

Un pahar de suc de pere la blender (pentru a pastra si pulpa fructului) este recomandat in cazul afectiunilor orale si a racelilor (afte bucale, amigdalita, rinita, durere in gat, tuse etc.). Daca doriti o bautura calda, puteti fierbe cateva mere pentru a obtine un compot, iar in pahar adaugati suc de pere la temperatura camerei. Noi recomandam ca jumatate din pahar sa contina compotul fierbinte de mere si jumatate suc de pere. Aceasta bautura are rolul si de a creste imunitatea.

Perele sunt utile si in cazul altor patologii inflamatorii, ca artritele, guta, boli de piele.

pere beneficii pentru sanatate

Beneficiile perelor: bune pentru ovare si testicule

Sugerasem mai sus sa nu decojiti perele, tocmai pentru ca in coaja acestora se gaseste o substanta foarte utila pentru “glandele” genitale si care prezinta actiune reglatorie asupra hormonilor sexuali.

Citește și:

Din aceste motive perele sunt considerate si excelente afrodiziace.

Beneficiile perelor: previn aparitia cancerului

Perele contin antioxidanti puternici care combat radicalii liberi din organism. De asemenea perele contin si fibre care previn aparitia cancerului de colon. Tot perele contin acid hidroxicinamic – o substanta care s-a dovedit a preveni cancerul la stomac.

Beneficiile perelor: mentin sanatatea ochilor

Perele, alaturi de morcovi, mere rosii, gutui si alte fructe sau legume bogate in betacaroten, ajuta in mentinerea sanatatii ochilor, prevenind tulburarile de vedere, degenerescenta maculara, cataracta si glaucomul. De asemenea perele imbunatatesc vederea pe timpul zilei.

Foto - beneficiile perelor in sanatate@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.