Cand scade imunitatea?

Sistemul imunitar reprezinta un complex mecanism care asigura sanatatea organismului si ne apara de orice posibil pericol din mediu, ca infectiile provocare de virusuri, bacterii, ciuperci, paraziti etc. Studiile de specialitate implica sistemul imunitar si in apararea anticanceroasa.

In anumite situatii, imunitatea poate sa scada, fie in cazul in care sistemul imunitar este impiedicat sa finctioneze normal prin “resurse” insuficiente (productie insuficienta de anticorpi sau celule imunitare), fie atunci cand este “ocupat” cu un alt potential pericol pentru organism.

Echilibrul hormonal, dar si nervos, precum si varsta pot influenta imunitatea.

Principalii factori care scad imunitatea sunt considerati: - Stresul – poate cel mai frecvent factor ce scade imunitatea; - Starea psihica: depresia, anxietatea etc.; - Sedentarismul – sportul creste imunitatea; - Oboseala – somnul creste imunitatea; - Dieta saraca in fructe si legume, dar bogata in grasimi si zahar; - Unele infectii din organism; - Anemia; - Boli de sange; - Boli autoimune; - Varsta inaintata prin “imbatranirea” mecanismelor de aparare; - Afectiuni ale sistemului imunitar, cancer, HIV etc.

Echinaceea oil photo@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: