Setari Cookie-uri

Minunea nestiuta din bucatarie: Patrunjelul

Desigur, cunoastem cu totii patrunjelul! Este una dintre cele mai cunoscute plante aromatice. Il presaram cu delicatete deasupra mancarurilor si ne place verdele sau crud dar si aroma sa primavartica, dar nu stim cat este de important pentru sanatate.

Patrunjelul este de asemenea, o sursa importanta de anti-oxidanti si o sursa excelenta de vitamina A si C.
Vitamina C are multiple functii, dar este benefica mai ales la ameliorarea bolilor cardiovasculare si presiunii crescute a sangelui. Consumul alimentelor bogate in Vitamina C ajuta la dilatarea vaselor de sange, ceea ce reduce riscul atacului de cord. De asemenea consumul de alimente care contin o cantitate mare de vitamina C ajuta la fortifierea sistemului imunitar. De asemenea, este facilitata si absorptia fierului in organism.

patrunjel

Vitamina C este de asemenea un agent anti-inflamator important. Si beta-carotenul, un alt component important al patrunjelului si important anti-oxidant are un rol recunoscut in functionarea optima a organismului. Dietele cu alimente bogate in Vitamina A sunt asociate riscului redus pentru boli ca ateroscleroza, diabet si cancer de colon. De asemenea, aceasta componenta ajuta foarte mult sistemul imunitar.[...]

Citește și:

Citeste mai deprate articolul-sursa: Minunea nestiuta din bucatarie: Patrunjelul

Iti recomandam si:

5 retete cu putine calorii

Patrunjelul, un miracol din farmacia verde!

7 alimente care previn cancerul

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.