Comunicat de presa
Untul de cacao – continutCu un continut bogat in grasimi nesaturate, Omega 3 si Omega 6, vitaminele A, E si K, in polifenoli, fitosteroli, acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, tocoferoli, tocotrienoli, squalene si fitosteroli, el reprezinta o sursa esentiala de sanatate si frumusete.
Beneficii unt de cacaoDeja din 1993, cercetatorii de la Pennsylvania State University au demonstrat ca grasimile prezente in untul de cacao au o influenta benefica asupra colesterolului, crescand nivelul colesterolului bun, HDL, avand un efect asemanator celui al vinului rosu, dar untul de cacao este de trei ori mai bogat in antioxidanti, iar continutul ridicat de fenoli are un efect esential in reducerea riscurilor asociate bolilor de inima.
El este excelent pentru a prepara bomboane, inghetata, combinatii savuroase cu praf de cacao si diferite fructe, miere sau nectar de agave, iar limitele depind doar de imaginatia dumneavoastra, caci in aceste combinatii pot intra, in afara de fructe, lapte, frisca, si condimente, precum piperul.
Untul de cacao repara si hidrateaza in profunzime. Calmeaza si hraneste pielea. Ii confera suplete, fermitate si elasticitate, un aspect matasos si stralucitor.
Intarzie aparitia ridurilor si a altor semne de imbatranire, previne si combate vergeturile, reface pielea destructurata. Extrem de importanta este capacitatea lui de a stimula sinteza de colagen, intarind, dand viata si tinerete tesutului, pielea devenind ferma si stralucitoare. Intensifica regenerarea pielii si ii creste rezistenta.
Foto: beneficiile untului de cacao @Shutterstock.com
Spune-ti parerea!