Setari Cookie-uri

5 Plante medicinale care alunga DURERILE DE CAP

Atunci cand ne este lumea mai draga apare durerea de cap, care ne strica toata buna dispozitie.

Cand trebuie sa ne adresam medicului?

Atunci cand durerile de cap sunt frecvente, tulbura activitatile zilnice, somnul sau nu cedeaza la analgezicele uzuale, atunci ar trebui sa va adresati doctorului.

Medicul poate cere o serie de analize medicale si investigatii precum: hemoleucograma uzuala, analize pentru ficat si vezica biliara (transaminaze, bilirubina), glicemia, creatinina, VSH etc. De asemenea masurarea tensiunii arteriale reprezinta o buna metoda de a decela hipertensiunea.

Cititi si:
Analize medicale pentru durerile de cap

ceaiuri si plante medicinale, tratamente naturiste pentru durerile de cap

Plante medicinale care alunga durerea de cap

Menta amelioreaza durerile de cap si alunga oboseala

Menta este indicata in perioadele de suprasolicitare intelectuala si fizica. Puteti consuma menta proaspata in limonada, apa cu lamaie prezentand numeroase beneficii asupra organismului: creste imunitatea, este tonic cerebral, aduce un important aport de vitamina C, are efect energizant etc.

Citește și:

Ceaiul de menta este de asemenea recomandat in perioadele de suprasolicitare. Se pot utiliza si uleiurile volatile de menta: picurati in timpul baii cateva picaturi de ulei esential de menta sau masati tamplele usor cu ulei esential de menta diluat (o picatura la o lingurita de apa calda).

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.