Setari Cookie-uri

5 Plante medicinale care alunga DURERILE DE CAP

Atunci cand ne este lumea mai draga apare durerea de cap, care ne strica toata buna dispozitie.

Musetelul alunga durerile de cap

Musetelul este indicat atunci cand durerile de cap sunt provocate de infectii, raceala, scaderea imunitatii, afectiuni dentare etc. Ceaiul de musetel prezinta puternice efecte antibacteriene, antiinflamatorii si analgetice. Puteti consuma o cana de ceai dimineata si seara, dupa masa.

ceaiuri si plante medicinale, tratamente naturiste pentru durerile de cap

Teiul nu ar trebui sa lipseasca din casele noastre

Teiul alunga stresul, relaxeaza si confera o stare de bine. Stresul este astazi considerat ca fiind principalul factor declansator al bolilor, fiind incriminat in producerea a peste 90% din afectiunile cu care populatia se confrunta in zilele noastre. Stresul scade imunitatea, secatuieste organismul de energie si nutrienti, accelereaza procesele de imbatranire si degradeaza metabolismul.

Teiul activeaza mecanismele antistres, atat fizice, cat si psihice. Este indicat ca la doua zile, seara, inainte de culcare, sa beti o cana de ceai de tei si sunatoare.

Citește și:

Macesele cresc imunitatea si reduc tensiunea arteriala

Macesele au efect tonic si reglator asupra vaselor de sange, fiind indicate atat in caz de tensiune mare (hipertensiune), cat si in caz de tensiune mica (hipotensiune). Macesele pot fi consumate in stare proaspata, coapte, eliminand samburii, sau pot fi maruntite si fierte un minut. Ceaiul de macese contine o cantitate mult mai mica de vitamina C si antioxidanti comparativ cu macesele proaspete.

Macesele sunt de asemenea bogate in betacaroten, avand efecte benefice asupra ochilor.

Vinul de macese este deosebit de gustos, iar o ceasca de vin de macese in fiecare seara timp de doua saptamani are efectele unui medicament pentru stomac si sistemul cardiovascular.

Foto: plante medicinale dureri de cap@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.