Setari Cookie-uri

Iaurtul iti protejeaza FICATUL si COLONUL

In ritmul alert in care traim, alimentatia corecta este o conditie pentru mentinerea sanatatii, de aceea trebuie sa invatam sa ii acordam acest rol central in viata noastra. Ceea ce mancam poate deveni motorul energiei noastre sau dusmanul starii noastre de bine.

Mai multe detalii legate de importanta microbionului intestinal si efectul lui asupra sanatatii, puteti afla urmarind acest interviu cu doamna Conf. Univ. Dr. Carmen Fierbinteanu: https://www.youtube.com/watch?v=3O4ivPk3gQE&feature=youtu.be.

Importanta consumului de iaurt a fost discutata pe larg si la primul eveniment global dedicat iaurtului, „Yogurt Summit”, desfasurat anul acesta la Boston, SUA, unde au fost dezbatute noi metode de cercetare in privinta florei intestinale si rezultatele obtinute in ultimii ani cu privire la beneficiile iaurtului pentru echilibrul florei intestinale.

iaurt beneficii

In ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arata ca Romania este pe ultima pozitie la nivel european, din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un roman consuma in medie 1 produs lactat proaspat pe saptamana, fata de francezi – 5 produse pe saptamana, bulgari – 3 produse pe saptamana si polonezi – 2 produse pe saptamana.

Citește și:

In contextul in care tot mai multi romani se confrunta cu probleme de sanatate provocate sau favorizate de alimentatia nesanatoasa si lipsa de miscare, Danone, cel mai mare producator roman de iaurturi, a lansat „ 1 iaurt pe zi”, o campanie de informare si educare pe termen lung despre beneficiile pe care le poate aduce consumul zilnic de iaurt. “1 iaurt pe zi” se concentreaza in primul rand pe consumul zilnic de iaurt, dar aminteste si alte principii simple ce stau la baza unor deprinderi alimentare corecte, prin care se poate imbunatati calitatea vietii. Campania se va derula in perioada noiembrie 2013 - decembrie 2014 si include, printre altele, cursuri de nutritie pentru tineri si copii, fiind bine cunoscut faptul ca obiceiurile bune se deprind la varste tinere.

Foto: beneficiile iaurtului @Shutterstock.com

Citește și:
  • 3 rețete sănătoase cu pui

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.