Doctrina Semnaturilor – fascinanta asemanare intre alimente si organe

In zilele noastre circula tot mai des informatii despre alimente care se aseamana unor organe asupra carora prezinta beneficii inegalabile. Unii specialisti sunt sceptici in privinta acestor teorii, altii le critica si altii le aproba. Insa un lucru este cert: natura ne-a oferit intotdeauna cele mai bune solutii, iar aceste alimente in niciun caz nu ne fac rau!

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Materialul prezentat in acest articol are la baza unele teorii care, se pare, fac parte dintr-o filosofie straveche impartasita de medici antici, de practicieni si adepti ai medicinei naturiste. Aceste teorii si observatii au fost prezentate in 'The Doctrine of Signatures' – informatiile circuland de secole.

Pentru prima data asemanarile dintre unele alimente si organele omului, precum si beneficiile acestor vegetale, au fost concretizate abia in secolul XVII, in cartea “Signatura Rerum" (Semnatura Tuturor Lucrurilor). Misticul german Jakob Böhme este cel care pune pe hartie aceste teorii, in care este explicata asemanarea dintre alimente si organele omului, ca o semnatura lasata de Dumnezeu, creand intai natura – o sursa perfecta pentru toate nevoile omului.

Va prezentam mai jos cateva asemanari uluitoare dintre alimente si parti ale corpului uman, asemanari care prezinta si semnificatie stiintifica – acestea chiar aduc beneficii asupra organelor cu care se aseamana.

Doctrina Semnaturilor – alimente asemanatoare organelor umane

doctrina semnaturilor morcovul se aseamana ochiului.jpg

Daca tai un morcov, acesta seamana cu un ochi

Este uimitor cum morcovul este benefic in special vederii, avand o concentratie marita de betacaroten – precursorul vitaminei A. Oamenii nu ar putea vedea fara aceasta vitamina, care este esentiala pentru celulele din retina, necesare vederii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

Foto: morcov , iris ochi caprui, By Shutterstock.com

Cum deosebeşti roşiile româneşti de cele de import
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: