Natura nu inceteaza sa ne fascineze prin desavarsirea sa, prin varietate, frumusete si perfecta compatibilitate cu organismul uman. Descoperiti alimentele care se aseamana organelor si beneficiile lor uimitoare asupra sanatatii.

Daca spargi o nuca, miezul se aseamana creierului uman

Nucile se aseamana creierului si chiar prezinta beneficii pentru sistemul nervos. Aspectul miezului de nuca imita incredibil aspectul creierului uman, reprezentand fidel cele doua emisfere, creierul mic (in zona unde jumatatile de miez sunt unite), chiar si pliurile se aseamana neocortexului.

Cum deosebeşti roşiile româneşti de cele de import

nuca-se-aseamana-creierului.jpg

Nucile nu sunt degeaba considerate “hrana pentru creier”, acestea sunt bogate in acizi grasi omega ce protejeaza creierul si ajuta in preventia bolilor mintale si a bolii Alzheimer. Mai mult decat atat, nucile contin vitamine esentiale bunei functionari a creierului si se pare ca un consum moderat de nuci ajuta in prelungirea duratei de viata a neuronilor.

Fasolea seamana cu un rinichi

Fasolea este bogata in nutrienti, insa are un indice glicemic mic. Consmul moderat de fasole ajuta in scaderea tensiunii si mentine nivelul zaharului in sange normal – ceea ce protejeaza rinichii.

fasolea-se-aseamana-rinichiului.jpg

Rosia se aseamana inimii

Rosia are culoarea sangelui, prezinta patru camere ca si inima si este bogata in antioxidanti si licopen – o substanta ce ii confera culoarea rosie, dar totodata ajuta in preventia tuturor bolilor cardio-vasculare.

rosia se aseamna inimii

Rosia ajuta in mentinerea tensiunii normale a arterelor, mentine fluiditatea sangelui si scade riscul pentru ateroscleroza.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

Foto: rosii coapte, inima umana ilustratie, bob de fasole, rinichi uman, nuca sparta si creier uman iluastratie anatomica by Shutterstock.com

Fii fabuloasa: 22+1 rochii rosii pentru o tinuta perfecta!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: