7 plante care alunga stresul si insomniile

7 plante care alunga stresul si insomniile

Pentru combaterea stresului si a insomniilor din vremurile moderne ne putem baza cu incredere pe remediile traditionale naturale, blande, dar eficiente.

Comunicat de presa

Somnul odihnitor este esential pentru sanatatea noastra. In timpul somnului nocturn recuperam oboseala acumulata ziua, ne relaxam musculatura si organele vitale, ne refacem apararea imunitara a organismului, favorizam regenerarea celulara… Iata de ce este important sa dormim bine 7-8 ore pe noapte. De multe ori, insa, stresul si grijile de peste zi ne fura somnul. Pentru a putea sa adormim relaxati, natura ne pune la dispozitie 7 plante cu efecte dovedite in combaterea stresului. Aflati care sunt acestea.

Ce efecte au tulburarile de somn asupra organismului?

Un studiu coordonat de Centrul pentru controlul si preventia bolilor din SUA si publicat in revista medicala Sleep demonstreaza ca somnul insuficient sau neodihnitor reprezinta un factor de risc al bolilor civilizatiei moderne: obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, depresia. De altfel, nervozitatea, anxietatea, insomniile sunt probleme la ordinea zilei in randul populatiei actuale. Si totul porneste de la stres – dusmanul societatii moderne, care este vinovat de insomnii, dureri musculare, migrene, tulburari digestive, oboseala cronica, nervozitate, anxietate, lipsa energiei, stari depresive.

Alte studii arata ca lipsa somnului are consecinte la nivelul intregului organism. Dupa numai 24 de ore de nesomn, activitatea metabolica a creierului scade semnificativ. Totodata, privarea de somn duce la scaderea temperaturii corpului, afectarea sistemului imunitar prin reducerea celulelor albe („soldatii organismului”), perturbarea activitatii cardiace. O noapte nedormita inseamna somnolenta si lipsa concentrarii a doua zi, dificultati de memorie si performante fizice reduse. Sa nu uitam ca in cazul copiilor si adolescentilor, hormonii de crestere sunt secretati in timpul somnului.

Foto somn, plante via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri