Kudika
21 Mai 2014

Delicios in salate, ciorbe, preparate si soothye-uri, macrisul reprezinta totodata o veritabila sursa de sanatate.

Ce este macrisul?

Macrisul este o planta ale carei frunze se consuma in diverse preparate, avand un gust usor acrisor. Macrisul poate fi folosit in salate, smoothye-uri, dar si la acrirea ciorbelor sau a altor preparate.

macris beneficii

Macrisul – continut nutritional

Macrisul este o planta care, din pacate, este ignorata astazi, insa prezinta proprietati nutritive intense. Spre deosebire de celelalte legume, macrisul are o valore nutritionala foarte mare si contine o serie de substante active mai rar intalnite in alte vegetale.

Macrisul prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii, fiind una din cele mai vechi plante consumate, reprezentand un aliment venerat de faraonii egipteni.

Macrisul este considerat aliment cu calorii negative, insa contine fibre, o cantitate insemnata de fier si vitamina C, acid folic, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, vitamina A si alti fitonutrienti.

Macrisul –beneficii pentru sanatate

Beneficiile macrisului: imbunatateste functiile glandei tiroide

Bogat in iod, macrisul este indicat in special in dieta romanilor – Romania fiind o tara cu zone endemice ale gusei tiroidiene, unde alimentele sunt sarace in iod. De asemenea, macrisul accelereaza metabolismul, fiind indicat in hipotiroidie.

Foto: beneficiile macrisului in salate @ Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: