Alimentul LUNII mai: Macrisul si beneficiile sale vindecatoare

Alimentul LUNII mai: Macrisul si beneficiile sale vindecatoare
Kudika
21 Mai 2014

Delicios in salate, ciorbe, preparate si soothye-uri, macrisul reprezinta totodata o veritabila sursa de sanatate.

Beneficiile macrisului: un antibiotic natural

Macrisul este bogat in substante cu rol antibiotic, luptand impotriva infectiilor din organism si intarind imunitatea. Pentru a va bucura de proprietatile antibiotice ale macrisului, acesta trebuie consumat proaspat. Copiii pot consuma macris – sa nu va fie de mirare daca cei mici vor indragi aceasta planta.

Beneficiile macrisului: amelioreaza bolile de piele

Decoctul de radcina de macris este folosit in comprese pentru ameliorarea afectiunilor pielii, de la usoare alergii la psoriazis.

Beneficiile macrisului: previne bolile cardiovasculare

Cu un continut ridicat in luteina, zeaxantina si carotidieni naturali, macrisul devine un aliat de nadejde in preventia bolilor cardiovasculare, in special cele legate de hipertensiune, de afectarea coronarelor sau de colesterolul marit. Macrisul reduce grasimile din sange si scade colesterolul rau, prevenind ateroscleroza.

Beneficiile macrisului: amelioreaza astmul si bolile respiratorii

Macrisul przinta puternice proprietati antialergice, dar totodata este bogat in vitamina C, de aceea este indicat in astm, gripa si bronsita. Macrisul poate fi consumat proaspat sau sub forma de ceai (infuzie – atentie, nu puneti apa clocotatita peste frunzele de macris).

Foto: macris @ Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: