Setari Cookie-uri

RUBARBA si dulceata preferata a Printului Charles

La ultima sa vizita in Romania printul Charles a recomandat dulceata de rubarba si fructe de padure de Transilvania.

Rubarba-beneficii: scade colesterolul rau din sange

Consumul de tulpina de rubarba in stare proaspata are un real impact asupra colesterolului din sange, aceasta planta fiind indicata persoanelor care sufera de hipercolesterolemie (colesterol mare). Un studiu efectuat in Canada pe 10 pacienti cu colesterol ridicat a aratat ca 27 g de fibre din tulpinile de rubarba consumate zilnic, timp de 4 saptamani, pot scadea colesterolul total cu 8%, iar colesterolul LDL (colesterolul rau) cu 9%.

rubarba planta cum arata si beneficii

Rubarba-beneficii: efecete antioxidante si regeneratoare hepatice

s-a observat ca persoanele care au consumat rubarba sau suplimente alimentare pe baza de rubarba au eliminat toxinele din organism, iar functiile hepatice s-au imbunatatit. Se pare ca rubarba actioneaza activ la nivelul ficatului, fiind un bun tonic si regenrator al celulelor hepatice.

Citește și:

Rubarba scade tensiunea arteriala la cei cu probleme

Rubarba prezinta efecte reglatorii ale tensiunii areriale, fiind indicata in cantitati mici chiar si gravidelor. Au fost efectuate studii pe gravide pentru a evidentia efectele rubarbei la femeia gravida, iar rezultatele au demonstrat ca numai 5% dintre gravidele care au consumat rubarba au dezvoltat hipertensiune in stadii usoare.

Rubarba-beneficii: previne cancerul

Licopenul si antocianinele sunt antioxidantii care se gasesc in rubarba si care previn cancerul. De asemenea rubarba este recomandata in protectia anticanceroasa a sistemului digestiv si a plamanilor (recomandata fumatorilor).

Rubarba – contraindicatii:

Rubarba nu este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni precum guta, ulcer gastric sau gastrita acida, reumatism sau epilepsie.

Citește și:

Foto: planta rubarba by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.