Setari Cookie-uri

Nucile de CAJU: uimitoare beneficii MEDICALE

Nucile de caju sau pur si simplu “caju” cum sunt denumite – aceste fructe oleaginoase uimesc prim proprietatile lor nutitive, dar si prin beneficiile pe care le aduc sanatatii.

Ce sunt nucile de Caju?

In primull rand trebuie sa stiti ca aceste nuci nu cresc in interiorul fructului, cum ne-am astepta, ci in afara acestuia, ca o codita.

Fructul are un gust puternic astringent, de aceea nu este tolerat de oricine, insa nucile de caju sunt irezistibile in privinta gustului. Cui nu-i plac nucile de caju?

nuci de caju cum arata si beneficii

Beneficiile nucilor de caju

Important: pentru a va bucura de proprietatile nucilor de caju trebuie sa le consumati crude, necoapte.

Puteti achizitiona de AICI nuci caju crude. Nucile de caju crude pot fi achizitionate din orice plafar, dar si din supermarket-uri.

Nucile de caju – alimentele creierului

Sunt atat de bogate in vitamine din complexul B, dar si in acizi grasi nesaturati omega 3 si omega 6, incat nucile de caju sunt indicate de toti nutritionistii atat in perioadele de suprasolicitare intelectuala, cat si in dieta obisnuita.

Citește și:

Nucile de caju protejeaza impotriva cancerului

Sunt studii care atesta beneficiile nucilor de caju in preventia cancerului de colon. Caju contine de asemenea substante care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, dar si antioxidanti care elimina stresul oxidativ.

Nucile de caju – indicate in diete

Bogate in grasimi de buna calitatea, nucile de caju favorizeaza metabolizarea hepatica a grasimilor deja stocate in organism si favorizeaza mobilizarea moleculelor grase din depozite.

Foto: nuci de caju in copac - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.