Setari Cookie-uri

Nucile de CAJU: uimitoare beneficii MEDICALE

Nucile de caju sau pur si simplu “caju” cum sunt denumite – aceste fructe oleaginoase uimesc prim proprietatile lor nutitive, dar si prin beneficiile pe care le aduc sanatatii.

Nucile de caju scad colesterolul

Nucile de caju, dar si alte fructe oleaginoase, sunt indicate in dieta tuturor celor care sufera sau au risc de ateroscleroza. Nucile de caju ajuta in scaderea colesterolului rau din organism, daca sunt consumate cu moderatie (o ceasca de caju la cateva zile).

caju beneficii sanatate

Nucile de caju – proteinele vegetarienilor

Daca va aflati in post, sunteti vegetarieni sau pur si simplu doriti sa mai reduceti consumul de carne, puteti inlocui alimentele de origine animala cu alimente vegetale bogate in proteine, precum caju si alte fructe oleaginoase, seminte de canepa etc.

Caju protejeaza vezica biliara

Daca ai vezica biliara suferinda ori predispusa la formarea de calculi, bila lenesa etc., este bine sa incerci sa consumi in special grasimi vegetale provenite din fructe oleaginoase. Renunta pe cat posibil la uleiuri (chiar si cele extravirgine) si inlocuieste grasimile din alimentatie cu nuci si seminte (din care, de fapt, se obtin uleiurile).

Citește și:

Poti consuma si masline ca atare. Aceste grasimi de buna calitate, in cantitati moderate, ajuta vezica biliara sa se descarce corespunzator si sa elimine, treptat, “namolul” si “reziduurile” acumulate in timp. Mai mult decat atat, grasimile de buna calitate (cele mononesaturate sunt cele mai bune, dar si cele polinesaturate) ajuta bila sa capete si un tonus corespunzator unei digestii normale.

Foto: caju - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.