Setari Cookie-uri

3 Remedii naturale pentru FICAT GRAS

Ficatul gras este o tulburare intalnita sub denumirea medicala de steatoza hepatica.

Asa cum este numita popular, steatoza hepatica reprezinta o acumulare in exces a grasimilor la nivelul ficatului, ceea ce tulbura functiile celulelor hepatice si, in timp, pacientul poate evolua spre hepatita.

Care sunt cauzele ficatului gras (steatozei hepatice)?

Cel mai incriminat factor este consumul de alcool. Problema este ca recomandarile medicale privind alcoolul sunt foarte retinute, pentru ca unele persoane sunt rezistente la consumul de alcool (de exemplu cele care prezinta nativ enzima alcool-dehidrogenaza ce accelereaza metabolizarea alcoolului), iar alte persoane sunt foarte sensibile la acesta. Asadar intalnim persoane care consuma zilnic alcool fara a suferi de steatoza hepatica si persoane care pot consuma la cateva zile un pahar de vin si sufera de ficat gras.

ficat gras sau steatoza hepatica - remedii naturiste

In tot cazul, daca aveti ficat gras, trebuie sa renuntati complet la consumul de alcool. Alte cauze ale steatozei hepatice: obezitatea, consumul de medicamente, dislipidemiile severe etc.

Citește și:

Citeste si: 8 Remedii naturiste pentru DETOXIFIEREA FICATULUI

3 remedii naturiste pentru ficat gras

Tratamente naturiste ficat gras: Spirulina

Spirulina este o alga cu proprietati unice in natura, ce combina nutrienti, vitamine si substante active intr-un mod neintalnit la alte vegetale. Spirulina devine astfel o resursa naturala cu beneficii uimitoare pentru sanatatea organismului.

Spirulina are proprietati detoxifiante, curata colonul si stimuleaza functiile hepatice, ajutand in regenerarea ficatului. Spirulina este recomandata persoanelor cu afectiuni hepatice, ficat gras, hepatita, ciroza, dar si celor care sufera de constipatie ori pur si simplu pentru mentinerea sanatatii.

Cititi mai multe beneficii ale spirulinei in paginile acestui articol: Spirulina - alga cu proprietati tamaduitoare uimitoare

Citește și:

Foto: cum arata ficatul gras - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.