Setari Cookie-uri

Mananca sanatos: 10 Beneficii ale preparatelor sushi

Cei mai multi dintre noi stiu ca sushi este un fel de mancare specific bucatariei japoneze. Mai stim si ca se face din peste crud si orez. Si cam atat ...

Initial sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a carnii si pestelui. Aceasta metoda de conservare a pestelui intreg, face ca propriile enzime ale pestelui sa genereze o aroma puternica.

Specialistii MY SUSHI propun 10 motive pentru care sa mananci cat mai mult sushi.

10 Beneficii ale consumului de sushi

Sushi - Beneficii: aport scazut de colesterol, calorii putine

Are cantitati scazute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: in general orez fiert si peste crud

Sushi - Beneficii: algele au proprietati unice

Nori, alga marina comestibila, contine iod, magneziu, calciu si fier.

Citeste si:

Algele marine - beneficii UIMITOARE pentru sanatate

Beneficiile miraculoase ale algelor marine

Sushi - Beneficii: ghimbirul ajuta in arderea grasimilor si in cresterea imunitatii

Ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajuta la cresterea imunitatii. Cititi mai multe beneficii ale ghimbirului in acest articol: 10 pentru Sanatate: Beneficii extraordinare cu ghimbir

Citește și:

Alte beneficii ale consumului de sushi:

  • Wasabi are proprietati puternice digestive si antiodidante.
  • Sosul de soia este bogat in proteine si fier.
  • Contine putine alimente alergene, nefiind astefel periculos pentru persoanele mai sensibile.
  • Reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorita acizilor grasi Omega 3 regasiti in peste.
  • Este o dieta eficienta cand vrei sa slabesti; exista si cure de slabire si detoxifiere cu sushi.
  • Contine putine grasimi saturate, fiind aliatul pentru o silueta de invidiat.
  • Reduce riscurile aparitiei cancerului, elementele sale componenete (orezul si Omega 3 din peste) protejeaza organismul.

Va recomandam si oreteta usoara de facut sushi acasa

Legenda sushi: Cand a inceput totul?

In Japonia secolului X, pestii erau taiati si spalati in interior cu sake (vin din orez, traditional japonez). Dupa perioada de fermentare, orezul era scos din interiorul pestilor si aruncat.

Citește și:

Astfel acest fel de mancare a fost proliferat sub conceptul de un nou mod de conservare a pestelui. Pragmatici si inventivi cum ii cunoastem, japonezii au reusit sa reduca la maxim timpul de fermentatie in producerea de sushi. Astfel, au inceput sa adauge otetul care nu numai ca a scurtat considerabil timpul de gatire, dar reusea sa adauge si un gust usor picant preparatului, ajungand cu timpul sa aiba gustul pe care i-l cunoastem.

Sushi este astazi un fel de mancare care a cucerit toata lumea. O gustare rapida, un praz sanatos sau o cina usoara, la restaurant sau in localuri tip fast-food, acasa sau la birou, la intalniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal in orice context.

Foto: mancare sushi, tipuri de sushi, sushi cu sos - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.