Setari Cookie-uri

Reteta Tibetana pentru ALBIREA dintilor

Calugarii tibetani au fascinat o lume intreaga cu stilul lor de viata, meditatia si mai ales longevitatea lor.

Multi dintre noi am incercat sa le descoperim secretele si sa ni le insusim. Astazi va prezentam o reteta pe care acestia o foloseau pentru a-si mentine sanatatea dintilor.

Va invitam sa cititi si Reteta miraculoasa cu USTUROI din Tibet

Calugarii din Tibet folosesc doar natura, gasind remedii pe cat de simple, pe atat de eficiente. Nu este de mirare ca ei isi mentin dintii sanatosi si albi pana la venerabile varste.

reteta tibetana pentru albirea dintilor

O retet simpla pentru dinti sanatosi si albi

Calugarii tibetani obisnuiau sa se spele pe dinti folosind banala apa cu sare.

Intr-un pahar cu apa puneti doua linguri de sare grunjoasa (nu sare iodata), amestecati energic pana se formeaza o spuma la suprafata apei din pahar, apoi spalati dintii cu aceasta apa. Sarea prezinta efecte antibacteriene, protejeaza dintii impotriva aparitiei cariilor, dar si impotriva aparitiei tartrului dentar. De asemenea sarea scade aciditatea salivei, protejand astfel smaltul.

Citește și:

Prin proprietatile sale de curatare, sarea nu curata doar obiecte metalice sau din argint/aur, ci... scoate si petele de pe dinti.

Cafeaua, vinul rosu, visinele, ciocolata, rodiile, fructele de padure, colorantii alimentari, strugurii negri, fumatul sunt doar cativa din factorii care duc la pierderea albului dentar. Curatarea dintilor de 3 ori/zi cu apa si sare va ajuta sa aveti dinti mai albi si mai rezistenti.

Sarea inlatura de asemenea mirosul neplacut al gurii, echilibrand flora orala si prevenind candidozele bucale.

Sarea ajuta si la mentinerea gingiilor sanatoase, reducand sensibilitatea dentara, tratand gingiile sangerande si accelerand vindecarea ranilor din cavitatea orala. Cei care fac des afte ar trebui sa foloseasca aceasta metoda de curatare a dintilor.

reteta tibetana pentru albirea dintilor

Daca hotarati sa folositi si pasta de dinti preferata, atunci spalati ulterior dintii cu apa si sare.

Citește și:

Citeste si: Albirea dintilor cu coji de banane

Imbunatatiri aduse retetei tibetane pentru albirea dintilor

Pentru efecte mai rapide de albire a dintilor, puteti adauga in paharul de apa cu sare si doua lingurite cu varf de bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu va accelera procesele de albire a dintilor, curatand smaltul in profunzime. De asemenea bicarbonatul de sodiu scade si mai mult aciditatea salivei, astfel ca veti fi protejati impotriva cariilor.

Va sugeram sa cititi si: Cum sa faci pasta de dinti naturala la tine acasa

Foto: calugari shaolin, vas tibetan - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.