Setari Cookie-uri

Ramai UIMIT: Cum poti utiliza COJILE DE BANANE

Foarte putini dintre noi cunosc utilizarile extraordinare ale cojilor de banane, acestea putand rezolva multe din problemele noastre de zi cu zi.

Iti propunem sa descoperi alaturi de noi ce poti face cu pretioasele coji de banane si cum te poti bucura de beneficiile acestora.

Iata cum iti poti albi dintii cu cateva nuante!

Un truc simplu si usor de pus in practica consta in utlizarea cojilor de banane pentru albirea dintilor. Magneziul, potasiul si manganul din coaja de banana ajuta la curatarea smaltului dentar de petele alimentare (pete provenite de la consumul alimentelor colorante, precum cafea, fructe de padure, struguri negri, vin etc., dar si de la fumat).

coaja de banana albeste dintii

Ce trebuie sa faci: freci dintii cu partea interioara a cojii de banane in fiecare dimineata si seara (dupa ultima masa). Dupa 10 minute te poti spala pe dinti in mod obisnuit.

Rezultatele devin vizibile dupa doua saptamani.

Coaja de banana poate trata negii

Daca ai un neg mare, poti merge la un medic dermatolog pentru un tratament rapid de “ardere” fie cu acid, fie cu alte substante. Acest tratament nu mai poate fi pus in practica atunci cand negii sunt foarte mici (exista risc mai mare de a arde si pielea sanatoasa din jur) sau sunt grupati. In aceasta situatie poti utiliza coaja de banana.

Citește și:

Cum utilizezi coaja de banana pentru indepartarea negilor: folosesti un macerat pe care il prepari in felul urmator. Pisezi o coaja de banana foarte bine, apoi torni peste aceasta ulei de ricin cat sa acopere cojile pisate de banane. Amesteci bine si apoi pui compozitia intr-un recipient inchis la culoare pe care il lasi la frigider doua saptamani. Este recomandat sa folosesti coaja de la cel putin 5 banane, pentru a obtine o cantitate mai mare de macerat.

Foto: albirea dintilor @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.