Setari Cookie-uri

Ramai UIMIT: Cum poti utiliza COJILE DE BANANE

Foarte putini dintre noi cunosc utilizarile extraordinare ale cojilor de banane, acestea putand rezolva multe din problemele noastre de zi cu zi.

Inainte de a utiliza maceratul, freci intai cu coaja de banana proaspata zona afectata. Este indicat sa masezi energic vreme de cateva minute, pana zona se inroseste putin. Lasi sa actioneze 10 minute, apoi clatesti cu apa din abundenta. Pui apoi din belsug maceratul de ulei de ricin cu coaja de banana, masezi un minut si acoperi cu tifon. Stai asa pana a doua zi cand reiei tratamentul.

In functie de tipul negilor, de dimensiunea si numarul lor, durata tratamentului variaza de la cateva saptamani la cateva luni. Zona se vindeca insa foarte frumos, natural si fara cicatrici, lasand o piele catifelata, cu aspect tanar.

Cojile de banane calmeaza iritatia provocata de muscaturile insectelor

Mai ales vara, pielea ne este expusa muscaturilor diverselor insecte, iar unele dintre acestea pot provoca adevarate iritatii la nivelul pielii. Tantarii, albinele, viespile si alte insecte zburatoare, precum si paianjenii sunt cele mai cunoscute insecte pentru muscaturile lor alergene.

Citește și:

cum poti utiliza coaja de banane

Daca va confruntati cu astfel de neplaceri, folositi o coaja de banana proaspata pentru a freca zonele iritate. Coaja de banana prezinta puternice efecte antiinflamatorii si chiar daca zona rosie nu dispare instant, totusi senzatia de suturime sau mancarime se amelioreaza substantial.

Cojile de banane ajuta in tratamentul acneei

Dupa curatarea tenului, frecati zonele afectate de acnee cu coaja de banane pentru un timp de cateva minute. Lasati 10 minute sa actioneze, apoi clatiti cu apa din abundenta. Dupa acest episod puteti folosi in mod obsnuit tratamentul antiacneic sugerat de medic.

Foto: banane cu coaja in apa @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.