Va propunem o reteta pe care sa o preparati acasa, un sirop-pasta care va tine departe bolile de sezon, va desfunda sinusurile, va inlatura parazitii intestinali si va creste imunitatea organismului.

Elixirul care creste imunitatea si tine bolile departe

Reteta este una simpla, dar necesita putin interes pentru procurarea ingredientelor.

Principalele beneficii ale acestui amestec-medicament sunt:

    Creste imunitatea generala si respiratorie a organismului; Trateaza sinuzitele si rinitele; Combate anemia; Omoara viermii intestinali; Detoxifica si stimuleaza functiile ficatului; Creste rezistenta organismului in fata bolilor; Este un bun energizant, recomandat in perioadele suprasolicitante sau de stres intens; Previne imbatranirea prematura a organismului; Accelereaza usor metabolismul; Imbunatateste digestia; Prezinta proprietati anticancerigene. Stimuleaza functiile sistemului nervos.

Pentru prepararea acestui sirop veti avea nevoie de:

    Miere de Manuka; 3 radacini de hrean; 3 linguri de catina; O lamaie; O sfelca rosie; O lingura de seminte de dovleac.

Mod de preparare: Se taie cuburi radacinile de hrean si sfecla rosie. Separat se pun la blender lingurile de catina spalata, un borcan de miere de manuka, zeama de lamaie si se adauga semintele de dovleac, hreanul si sfecla maruntite, astfel incat blenderul sa poata procesa ingredientele. Siropul obtinut, cu consistenta pastoasa, va fi lasat la frigider o saptamana pentru macerare.

Se va consuma apoi o lingurita de amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de 2-3 luni sau in perioadele de suprasolicitare si stres, cand scade imunitatea.

Beneficiile elixirului cu hrean Mierea de manuka

Mierea de Manuka este considerata a fi un aliment minune cu proprietati antiseptice si vindecatoare remarcabile, mai puternice decat ale tuturor celorlalte tipuri de miere. Mierea de Manuka poate fi intrebuintata cu succes si in:

    prevenirea si tratarea cancerului reducerea nivelului de colesterol reducerea inflamatiilor din organism tratarea diabetului tratarea ochiului, urechii si a infectiilor sinusurilor tratarea problemelor gastrointestinale
Hreanul – beneficii imunitare

Hreanul este folosit inca din vremea bunicilor pentru tratarea bolilor din sezonul rece, dar si pentru distrugerea viermilor intestinali. Hreanul prezinta atat efecte antivirale si antibacteriene, cat si vermifuge si antifungice. In infuzii este folosit pentru cresterea imunitatii aparatului respirator. Cititi si: Radacina ROMANEASCA: uimitoarele beneficii ale HREANULUI

Catina – boabele cu proprietati vindecatoare

Boabele de catina se gasesc acum pe piata si pot fi pastrate portionat in pungi mici la congelator. Se vor dezgheta lent, la frigider, apoi se vor folosi. Catina prezinta proprietati puternic anticanceroase, amelioreaza durerile articulare si bolile de inima si poate fi consumata cu incredere de catre persoanele care sufera de diabet. Cititi si: Catina - beneficii sanatoase pe care trebuie sa le cunosti

Lamaia aduce un important aport de vitamine, in special vitamina C, cunoscuta ca fiind si „vitamina imunitatii”.

Sfecla rosie prezinta puternice proprietati detoxifiante, sustine formarea celulelor rosii in sange luptand impotriva anemiei si totodata curata ficatul de toxine. Sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra in sezonul rece. Cititi si: Beneficiile tamaduitoare uimitoare ascunse in sfecla rosie

Atentie: faceti pauza o luna dupa ce ati terminat un borcan din amestecul-medicament. Apoi puteti relua cura de crestere a imunitatii.

Va recomandam sa cititi si:

Semintele de dovleac - 13 beneficii de top

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: